ЛеБрон Джеймс казва, че първият път, когато се е срещнал с Майкъл Джордън, сякаш е видял Бог. Сега Краля е на позиция над Въздушния по отбелязани точки в историята на НБА. 

Рано тази сутрин ЛеБрон реализира 31 точки, за да изпревари своя идол и да излезе на 4-о място сред играчите с най-много точки. За съжаление това стана при нова загуба на ЛА Лейкърс, този път от Денвър с 99:115. 

Феновете в „Стейпълс Сентър” все пак видяха историческия момент във втората четвърт, когато Джеймс отбеляза с лявата ръка и бе фаулиран, след което станаха на крака, за да го аплодират. ЛеБрон е с 32 311 точки срещу 32 292 за Джордън. 

„За едно хлапе от Акрън, Охайо, което се нуждаеше от вдъхновение, Ем Джей бе точно това. Гледах го и исках да бъда като него, да стрелям като него, да се изплезвам като него и да нося кецовете с неговия знак. Исках децата някога да гледат на мен, както аз на него и това сега е плосто лудост. Повече от лудост!” трудно сдържаше емоциите си Джеймс. 

На ЛеБрон все пак бяха необходими 117 мача повече от Майкъл, за да стигне до неговото постижение. Джордън има средно повече точки в кариерата си от Джеймс – 30,1 срещу 27,1, но Краля има предимство при борбите и асистенциите – 7,4 и 6,2 срещу 7,2 и 5,3. Пред него при реализаторите сега остават само Коби Брайънт – 33 643, Карл Малоун – 36 928 и Карим Абдул-Джабар 38 387. 

Иначе без важни играчи като Инграм и Кузма, Езерняците дадоха битка на Нъгетс, като от 23 точки изоставане се доближиха до 85:87 в началото на последната четвърт, но все пак силата на Денвър си каза думата и тимът спря серията си от 3 поредни загуби след 23 точки на Уил Бартън и 19 на Гари Харис.