Пол Джордж и Ръсел Уестбрук спечелиха битката с Деймиън Лилард, за да изведат Оклахома Сити до важна победа над Портланд със 129:121 след продължение. 

Крилото наниза 32 точки и взе 14 борби, гардът се отчете с 37 точки, а Лилард вкара 51 за Пионерите, които обаче не бяха достатъчни и тимът загуби за 4-и път през сезона от Тъндър. 

Мачът бе крайно оспорван и мина през много драматични моменти. В последните секунди на редовното време при 111:111 Джордж опита пробив, при който удари Юсуф Нуркич с лакът в лицето. Реферите не отсъдиха нищо, а Терънс Фъргюсън направи добавка за гостите. 

При ответната атака Нурк взе борбата в нападение бе фаулиран, но реагира срещу Джордж и бе изгонен с второ техническо нарушение. Скал Лабисиер пропусна на два пъти от линията, но при борбата Ал Фарук Амину бе фаулиран и изравни от линията, за да прати мача в продължение. 

В него Портланд водеше със 117:115 в началото, но последваха 8 поредни точки за Гръмотевиците, които ги поставиха на победния път. Така ОКС взе леко предимство пред съперника, като подобри баланса си до 40-25, докато Портланд е с 39-26, но битката за Топ 4 на Запад ще продължи до последно, тъй като Хюстън е с 39-25. 

В другия мач от деня лидерът  в Лигата Милуоки се върна на победния път след 2 поредни поражения, след като срази Индиана със 117:98 у дома. Янис Антетокумпо вкара 29 точки, а Крис Мидълтън добави 27 за успеха на Елените.