Баскетболистите на ЛА Клипърс хвърлиха бомбата в плейофите на НБА, след като обърнаха шампионите от Голдън Стейт със 135:131. Така резултатът в серията бе изравнен на 1-1 победи, а следващите два двубоя ще са в Лос Анджелис. 

Успехът бе още по-забележителен, тъй като дойде с най-големия обрат в историята на елиминациите. Гостите губеха с 63:94 в третата четвърт, но стигнаха до знаменита победа и подобриха рекорда на Лейкърс, който навакса 29 точки срещу Сиатъл през 1989-а. 

Уориърс все още бяха напред със 131:128 в последната минута, след което Лу Уилямс намали  с 2 от своите 36 точки 46 секунди до  сирената. Последва пропуск на домакините и Ландри Шамет наниза тройка на другия край. Къри не успя да отговори и сензацията бе факт. 

„Получихме това, което заслужавахме. Просто спряхме да играем, а съперникът не се отказа до последно“ заяви треньорът Стив Кър, чийто тим остана без центъра Демаркъс Къзънс рано в мача. Има опасения, че той може да е скъсал мускул в бедрото и  да пропусне плейофите до края. 

„Променихме някои неща в последните минути на третата част и се получи. Честно казано обаче, нямам особена представа как точно успяхме да спечелим“ призна треньорът на победителите Док Ривърс.