Деймиън Лилард не се поддаде на провокациите на Оклахома Сити, а просто продължи да работи. Гардът наниза 24 точки, от които 15 в третата четвърт, а Портланд удари Тъндър  със 111:98, за да поведе с 3-1 победи в серията. Трейл Блейзърс ще бъдат домакини в мач №5. 

Си Джей Маккълъм се отчете с 27 точки, а Ал-Фарук Амину добави 19 за успеха на Пионерите, които ограничиха Ръсел Уестбрук до 14 точки и до без кош от игра през второто полувреме. 

Лилард пропусна първите си 6 стрелби, но не се стресна, а отборът му запази концентрацията си, за да стигне до важната победа, която го поставя в отлична позиция, за да продължи напред. 

В същото време Кауай Ленърд взе нещата в ръцете си, като реализира 34 точки, за да изведе Торонто до убедителна победа в Орландо със 107:85, след която тимът му също дръпна с 3-1 в серията. 

Крилото вкара 12 от 20 изстрела от игра, а отборът му дръпна с 16 точки още на почивката и не погледна назад. Канадците успяха в 53% от стрелбите си, което също направи задачата за Меджик страшно трудна.