Голдън Стейт тръгна с победа в големия сблъсък с Хюстън в плейофите на НБА, след като измъкна 104:100 в „Оракъл Арина”. Мач №2 отново ще бъде в Оукланд. 

Стрелбата отдалеч не потръгна отдалеч за Хюстън, който пропусна първите си 7 стрелби, но все пак в края на първото полувреме след два точни изстрела те се добраха до равенство при 53:53. Хардън бе едва 4 от 14, като на три пъти претендираше основателно за нарушение при стрелба от тройката, но не получи наказателни изстрели. 

След почивката двубоят остана оспорван, а домакините направиха твърде много грешки. Те загубиха аванс от 9 точки, но в края Кевин Дюрант имаше ключови намеси, след като завърши с 35 точки. 

Стеф Къри вкара 17 точки, включително и ключовата тройка, с която направи резултата 103:98 24 секунди преди края. Преди това обаче гардът имаше и ключови прояви в защита, след като висеше с 5 нарушения в продължение на няколко минути. 

Джеймс Хардън вкара 35 точки за Ракетите, но стрелбата му от игра бе едва 9 от 28. Той пропусна да изравни с изстрел отдалеч в последните секунди и тексасци отстъпиха. 

В същото време на Изток Бостън срази Милуоки със 112:90 като гост и поведе с 1-0 в серията, като Селтикс вече имат домакинско предимство. 

Кайри Ървинг поведе Детелините с 26 точки и 11 асистенции, а след като тимът изпусна аванс от 15 точки във втората четвърт, в третата отново се откъсна, след като я спечели с 36:21 и триумфира. 

Ал Хорфърд добави 20 точки за Бостън, а освен това игра силно в защита срещу Янис Антетокумпо, който вкара 22 точки, но стрелбата му бе едва 7 от 21 и взе само 8 борби. Елените вкараха едва 35% от стрелбите си срещу 54% за Бостън, което ги обрече на неуспех.