Баскетболистите на Торонто изравниха срещу Милуоки във финала на Изток в НБА след убедителна победа със 120:102 у дома. При 2-2 серията отново се връща в залата на Бъкс за мач №5. 

За разлика от предишния сблъсък, който бе решен след 2 продължения, в този Раптърс не оставиха съмнение в предимството си, като поведоха във втората четвърт и не изпуснаха контрола. 

Кайл Лаури наниза 25 точки, Кауай Ленърд добави скромните 19, но голямата разлика дойде от пейката, след като Серж Ибака се включи със 17 точки и 13 борби, Норман Пауъл реализира 18, а Фред ван Влий 13. 

Крис Мидълтън наниза 30 за Милуоки, Янис Антетокумпо добави 25 и 10 овладени топки, но Елените допуснаха тежко поражение. Те губеха с 14 в третата четвърт, стопиха пасива си до 71:77, но канадците пак се откъснаха, като след серия от 10:3 в началото на последния период дръпнаха със 104:84 и всичко бе ясно. 

„Това бе най-слабият ни мач в защита в плейофите, а съперникът игра силно и ни срита здраво“ призна треньорът на Милуоки Майк Бъдънхолзър, чийто тим ще се опита да отговори пред своите фенове.