Балкан е само на един успех от шампионската титла след драматична победа над Левски Лукойл с 81:77. Така тимът от Ботевград води с 2-1 и ще опита да затвори серията в сряда отново у дома. 

Нищо не предвещаваше подобна драма, след като домакините доминираха в първите 3 части. Те започнаха енергирчно и агресивно и в края на първата четвърт дръпнаха с 23:13 след добра игра в защита и нападение. 

Първата част завърши при 28:17, а в началото на втората разликата скочи до 34:17. Стрелбата отдалеч на домакините вървеше и след като Левски реализира 6 поредни точки, домакините нанизаха 2 поредни тройки и пак дръпнаха сериозно – с 40:23. 

Столичани пропуснаха първите си 9 стрелби от дистанция преди Христо Захариев да реализира малко преди края на първото полувреме, но така или иначе паузата дойде при убедителен аванс за Балкан – 52:33. 

Разликата стигна 23 точки в третата четвърт преди малко да падне в края на периода, но Балкан влезе в последната част с комфортна преднина от 70:53. 

В нея обаче, ситуацията се промени. Гостите вкараха първите 5 точки, а пропуснаха да се доближат и още. Домакините от Балкан останаха без точка 3 минути и полонита преди Мулалич да вкара в последната секунда на нападението и да успокои малко нещата. 

Столичани обаче продължиха да играят здраво и се доближиха до 72:64 4 минути и половина преди сирената. Играчите на Балкан се притесниха, а след тройка на Калоян Иванов преднината им бе начамена само на 74:70, а след това и до 74:72.

Столичани можеха и да изравнят, но направиха неуспешна атака. Брендън Браун вкара два изстрела от линията, но Рембърт  намали на 76:74 в последната минута, а след лоша атака на домакините Христо Захариев изравни 18 секунди преди края останал сам под коша. 

Брендън Браун обаче наниза тройка от върха през Рембърт за 79:76, а до края оставаха само 5,5 секунди. Божо Аврамов вкара един наказателен изстрел преди Браун да реши всичко с два опита от линията. 

Гардът завърши с 26 точки, 6 борби и 7 асистенции и бе лидерът на своя тим. Микейл Хопкинс и Димитър Димитров добавиха по 12. За Левски Калоян Иванов отбеляза 21 и макар и Сините да реализираха само 5 тройки от 21 опита, могат да извлекат много позитиви от начина, по който се върнаха в двубоя.