Героят за Торонто Паскал Сиакам остана скромен след силното си представяне на старта на финалната серия срещу Голдън Стейт в НБА. 

Крилото се отчете с 32 точки при стрелба от игра 14 от 17, добави 8 борби, 5 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за триумфа на Раптърс със 118:109, с който тимът дръпна с 1-0 в серията. 

„Мисля, че успях да реализирам лесни точки на бърза атака и да използвам ситуациите при високо темпо. Това ми даде увереност и след това просто играх със самочувствие. Имах вяра при изстрелите, които взимах и това ми помогна“ коментира камерунецът, който е едно от откритията на сезона. 

Сиакам използва фокуса на Уориърс върху Кауай Ленърд, който все пак вкара 23 точки, но при стрелба едва 5 от 14 и в третата четвърт реализира 14 точки, като не пропусна нито един от опитите си от игра – 6 от 6. 

„Паскал ще продължи да работи здраво независимо от ситуацията. Сега се възползва от това, че е по-свободен, реализира някои тройки и влезе в ритъм. Имаше някои колебания в предишните срещи, но този път се справи страхотно“ похвали Сиакам съотборникът му Кайл Лаури.