Дреймонд Грийн се закани да спре Паскал Сиакам, който направи страхотен първи мач и бе в основата на победата на Торонто над Голдън Стейт със 118:109. 

Вторият двубоя от серията отново е в Канада и ще започне в 3:00 часа сутринта бъргарско време в понеделник, като вниманието на Уориърс определено ще бъде насочено и към камерунеца, който вкара 14  от 17 стрелби в първата среща. 

„Трябва да бъда по-агресивен в защита. В първия мач не започнах добре и това се отрази на цялата ни игра в дефанзивен план. Освен това трябва да се справя по-добре срещу Паскал и да го извадя от ритъм, което и ще сторя. Той направи страхотен мач и аз съм виновен за това“ заяви Грийн, който все пак завърши с трипъл-дабъл. 

Голдън Стейт все още няма победа над Торонто през сезона, като загуби и двата мача от редовната кампания, а Раптърс искат тенденцията да се запази и да поставят шампионите под още по-голямо напрежение преди двата двубоя в Оукланд. 

„Дреймонд винаги е готов да поеме отговорността, но все пак говорим за отборно усилие и истината е, че като колектив играта ни в защита не бе на необходимото ниво“ заяви Стив Кър, чийто тим ограничи Кауай Ленърд, но не  успя да се справи със Сиакам, Марк Гасол и Фред ван Влий. 

Калифорнийци обаче не бяха достатъчно ефективни и в нападение и макар и Стеф Къри да реализира 34 точки, стреля само 18 пъти от игра, при положение, че срещу Портланд имаше средно по 24  опита в мачовете. Той обаче бе пазен отлично, като бе ограничен и в играта си на пик енд рол и със сигурност ще иска да се представи по-добре.