В Торонто Раптърс не бързат да се радват, въпреки че са само на победа от мечтаната титла в НБА. 

Канадците сразиха Голдън Стейт със 105:92, за да спечелят и второто си гостуване в Оукланд и при 3-1 в серията могат да вдигнат трофея още във вторник сутринта, когато предстои следващия двубой в тяхнаха зала. 

„Още не сме направили нищо. Спечелихме само 3 мача, но трябва да вземеш 4 победи, за да си шампион и ние осъзнаваме това. Те са шампионите и няма да се откажат. Ще излязат готови за битка в следващия мач и ние също трябва да сме на ниво. Още нищо не сме постигнали“ заяви плеймейкърът Кайл Лаури. 

В основата на триумфа отново бе суперзвездата Кауай Ленърд, който вкара 17 точки в третата четвърт, спечелена от отбора му с 37:21, което бе и решаващо. Той завърши с 36 точки, 12 борби, 2 асистенции, 4 откраднати топки, 1 чадър и нито една грешка за 40 минути, правейки поредния си фантастичен двубой. 

„През първото полувреме стрелбата ни не влизаше, но аз знаех, че това ще се промени. Пропуснахме твърде много отворени стрелби, но бяхме в мача, което ни помогна“ заяви Ленърд, чийто тим губеше само с 42:46 на почивката, след което Кауай откри третата четвърт с 2 поредни тройки, а в последните 4 минути на периода серия от 18:6 постави отбора на полпозишън за победата. 

„Тези два точни изстрела на Кауай веднага след почивката промениха цялото усещане на всички в отбора. Казахме си: ОК, ние имаме шанс. Нека да го използваме. Имаме обаче още работа“ добави треньорът Ник Нърс, чийто тим отново игра отлично в защита и е на прага на нещо голямо.