Суперзвездата на Голдън Стейт Кевин Дюрант проведе лека тренировка с отбора и статутът му за предстоящия сблъсък с Торонто бе променен на „под въпрос“, което е отлична новина за калифорнийци. 

Уориърс изостават с 1-3 победи преди да гостуват в Канада за мач №5 утре от 4:00 часа сутринта и са сериозно притиснати, така че евентуалното завръщане на крилото със сигурност ще ги вдъхнови. 

В часовете преди сблъсъка играчите на Голдън Стейт ще тренират стрелба, като все пак всичко зависи от това дали Дюрант усеща някакъв дискомфорт в прасеца. При всички положения той едва ли ще бъде в оптимално състояние дори и да играе, след като не е бил в състезателни условия повече от месец. 

„Най-трудното нещо за един спортист са контузиите. Особено, когато отборът ти играе за титлата. Независимо дали Кевин обаче е с нас или не, ние трябва да се борим и да му осигурим още малко време, а това може да стане само с победа“ каза Клей Томпсън. 

Откакто Стив Кър води Уориърс, отборът само веднъж е губим с 1-3 в плейофна серия. Това се случи във финала на Запад срещу Оклахома Сити през 2016-а, когато Уориърс направиха обрат до 4-3, но тогава имаха домакинско предимство, докато сега ще трябва да печелят два пъти в Канада, ако искат да повторят това.