Контузията на Кевин Дюрант е различна от предишната и е в ахилеса на десния крак. Това обяви генералният мениджър на Голдън Стейт Боб Майърс, който трудно сдържаше емоциите си и почти се разплака, с което показа, че състоянието на звездата не е никак добро. 

Крилото се завърна паркета след повече от месец отсъствие и стартира в мач №5 от финалите срещу Торонто, но напусна в началото на втората четвърт заради проблем, като първоначално се смяташе, че става въпрос за възобновяване на старата травма в прасеца. 

Оказва се обаче, че проблемът е различен и най-вероятно става въпрос за разкъсване на ахилесовото сухожилие, като тестовете ще дадат повече яснота относно степента на увреждане. Първите знаци обаче, не са добри. 

„Бяхме много внимателни по време на целия процес на възстановяването му и той получи разрешение да играе, след като премина през много тестове. Решението да се върне бе общо, но все пак ако трябва да има някой виновен, това сигурно съм аз“ заяви Майърс. 

Голдън Стейт все пак измъкна успех със 106:105 и намали изоставането си в серията на 2-3, а след триумфа играчите посветиха победата именно на Дюрант, който се очакваше през лятото да стане свободен агент, но сега травмата може да повлияе сериозно на кариерата и бъдещето му.