Баскетболистите на Торонто вече са забравили разочарованието от загубата в мач №5 срещу Голдън Стейт и са готови да спечелят титлата в НБА в Оукланд. 

Раптърс водеха с 6 точки по-малко от 3 минути преди края на предишния сблъсък, но 3 поредни тройки на Уориърс преобърнаха нещата и така канадците трябва да се върнат в Калифорния, но все още водят с 3-2 в серията. Двубоят е утре от 4:00 часа сутринта българско време. 

„Ние сме страшно развълнувани, че ни предстои още един мач. Това са финалите и е нещо страхотно. Няма смисъл да гледаме назад. Да, сигурно можехме да изиграем ситуациите различно, но въпреки това имахме шансове, така че няма за какво да съжаляваме“ заяви треньорът Ник Нърс. 

Канадците обаче знаят, че шампионите ще се хвърлят здраво, ще играят отчаяно и за Кевин Дюрант, който вчера претърпя операция на разкъсан ахилес, като ще направят всичко, за да доведат нещата до решаващ 7-и двубой. 

„Трябва да излезем и да направим това, което можем. Не трябва да изпадаме в еуфория, нито пък да униваме. Необходимо е да контролираме емоциите си. Предстои ни сериозен тест срещу отбор, който ще бъде готов, но и ние сме готови“ сподели Кайл Лаури. 

Това ще бъде последният двубой в „Оракъл Арина“, след като от следващия сезон Голдън Стейт се мести в новата си зала в Сан Франциско. До момента в серията обаче, гостите спечелиха 4 от 5-те мача, като и двата тима триумфираха на два пъти в залата на съперника и домакинството не гарантира абсолютно нищо. 

„Очаквам феновете ни да бъдат най-шумните на света, за да ни донесат характер и енергия. Те ще направят това най-вече за Кевин, който направи страшно много за тази организация“ коментира Клей Томпсън. 

Ключова се очертава за пореден път стрелбата отдалеч, защото при трите си победи до момента Торонто има предимство от 120:96 по точки от тройката, докато при двата си  успеха Уориърн са още по-убедителни – 99:57.