Лос Анджелис Лейкърс никога повече няма да спечели титлата в НБА. Това проклятие отправи към отбора бащата на Лонзо Бол – ЛаВар, след като синът му ще стане част от сделката за Антъни Дейвис. 

Освен него към Ню Орлийнс Пеликанс ще поемат още Брандън Инграм, Джош Харт и три избора от първия кръг на драфта, включително и №4 от тазгодишната селкция, която ще се състое само след няколко дни. 

„Гарантирам: това е най-лошото решение, което Лейкърс някога са взимали и те никога повече няма да са шампиони. Те ще съжаляват за това, а аз ще се забавлявам. Сега тяхната организация тотално се разпадна, но поне синът ми напусна кораба преди да потъне“ заяви колоритният ЛаВар Бол. 

„Дадох им шанс. Казах им, че ако вземат тримата братя Бол, може да преодолеете проблемите. Сега, след като те се разделят с Лонзо им предстои истински ад. Повярвайте ми. Синът ми е добре и изобщо не му пука за сделката. Той просто иска да играе и е готов да се развива и да играе за всяка една организация“ добави той. 

Събирането на Антъни Дейвис с ЛеБрон Джеймс обаче, накара букмейкърите да обяват Езерняците за фаворит за титлата през следващия сезон. Отборът не е играл в плейофите от 2013-а, но предвид контузиите на Клей Томпкън и Кевин Дюрант и разместванията на някои други звезди, може да се окаже наистина основен претендент за трофея, който сега е в ръцете на Торонто Раптърс.