Над 1,5 милиона души излязоха по улиците на Торонто, за да отпразнуват спечелената от Раптърс титла на НБА. 

Водени от Кауай Ленърд, канадците детронираха шампиона Голдън Стейт миналата седмица след успех с 4-2, след като бяха улеснени от контузиите на Кевин Дюрант и Клей Томпсън. 

Случилото се доведе до бурна радост в цялата страна и в понеделник еуфорията завладя изцяло големия град, като стотици хиляди показаха радостта си от триумфа, а играчите обиколиха града качени върху открити автобуси, показвайки трофея „Лари О’Брайън“. Сред играчите бе и рапъра Дрейк. 

Мнозина от привържениците не отидоха на работа или на училище, за да изразят отново радостта си. „Казах на шефа си, че искам да отида, а той ми отвърна, че не може да направи нищо, ако кажа, че съм болен и аз направих точно това“ заяви 31-годишният Джон Морейра. 

Феновете скандирата имената на баскетболистите и най-вече това на Ленърд, призовавайки го да остане в тима и да поднови договора си. Както е известно Кауай е свободен агент и има сериозни информации, че ще замине за ЛА Клипърс, но напоследък се говори, че може и да остане в Канада, макар и с краткосрочен контракт. Крилото бе с тъмни очила и пура в уста и определено се наслаждаваше на преживяването, което е доста позитивен знак на фона на това, че по принцип не показва много емоции. Бъдещето му обаче остава неясно.