Любомир Минчев е отказал да поднони догово си като национален селекционер, разкри легендата Петко Маринов в интервю за Канал  3. Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков потвърди новината.

„Държах Любо да остане, защото той работи с този отбор добре, направи промени. Говорих с него преди преди няколко дни в Правец, на контролата на младежите с Израел. Разочарован е от самата обстановка, станаха противоборства, противопоставяне. Опитвах се да го убедя, но явно е решен твърдо”, сподели Маринов.

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков потвърди пред BGbasket.com, че България ще има нов национален селекционер, след като Любомир Минчев е отказал да продължи договора си.

"Очаквам и все се надявам да размисли, но явно няма да се случи. Той сподели с мен причините, но смятам, че е редно сам да ги съобщи. Не ми харесва отговорът, ако аз имам някаква вина, трябва да се каже. Може би трябваше още миналата година след първата фаза да подновим договора. Но тъй като отборът играеше добре, не ми минаваше през ума, че може да откаже. Попитах го дали има към мен някакви претенции, дали нещо не е било изпълнено, но каза, че не е към мен”, коментира Глушков и продължи:

„Мисля от доста време вече и за други опции за треньор, но засега няма нищо конкретно. Момчетата искат него, познават го и работят добре.  Не може да направим друго, освен да търсим друг. Иска ми се да е някой, който познава момчетата, защото идва важен квалификационен цикъл. Търсим, треньорите на клубни отбори трудно ще си оставят отбора.”

Глушков допълни, че не е изключена опцията за чужденец за поста, но той трябва да няма клубен отбор, заради цикъла по който вече се играят квалификациите, и да е запознат с България.