Джамал Мъри получи отлично увеличение в Денвър, Деймиън Лилард ще прибере 196 милиона от Портланд

Отличното развитие на НБА не е изненада за никого и с увеличаването на популярността на лигата, се увеличават и финансовите опции пред играчите. 

Така Денвър Нъгетс награди 22-годишния гард Джамал Мъри за неговото развитие с 5-годишен договор, който ще му донесе цели 170 милиона долара!

Баскетболистът направи силен минал сезон, като помогна на тима да стигне полуфиналите на Запад и заедно с центъра Никола Йокич е считан за основна фигура в развитието на организацията в следващите години. 

В същото време утвърдилият се като един от най-силните гардове в НБА Деймиън Лилард се е разбрал да подпише нов супермаксимален договор с Портланд и да продължи да играе за Трейл Блейзърс. 

От настоящия му контракт има още 2 години, за които ще прибере около 61 милиона долара. Новото споразумение е за 196 милиона, като за последния сезон решението дали ще остане ще бъде негово, като за него може да прибере 54,3 милиона. 

28-годишният Лилард се превърна в лицето на организацията след раздялата с ЛаМаркъс Олдридж през 2015-а, като през последната кампания изведе Портланд до финал на Запад, макар и загубен с 0-4 от Голдън Стейт. 

В серията от първия кръг срещу Оклахома Сити плеймейкърът направи едно от най-изумителните изпълнения в историята, като вкара тройка със сирената от 11 метра, за да осигури успеха с 4-1 победи и място в следващата фаза. 

Лилард е един от четиримата играчи в последните 4 сезона, които имат средно по над 25 точки и 5 асистенции на мач. Останалите са ЛеБрон Джеймс, Джеймс Хардън и Стеф Къри.