Часове след земетресението в Калифорния, трус разтърси и НБА, след като бъдещето на Кауай Ленърд стана ясно. 

Чакането свърши и суперзвездата най-после взе решение, избирайки да играе за Лос Анджелис Клипърс. Заедно с него в тима идва и Пол Джордж, което означава нов сурертим. 

Крилото изведе Торонто до титлата в Лигата, след което сведе опциите за продължаване на кариерата си до оставане в Раптърс и преминаване в Клипърс или Лейкърс. 

След дълго обмисляне, считаният за един от най-добрите играчи в Лигата в момента, реши да облече екипа на Клипърите срещу 142 милиона долара за следващите 4 години. 

Освен това в Лос Анджелис той ще оформи страхотен тандем с Пол Джордж, който ще пристигне в тима след сделка с Оклахома Сити. 

Тъндър ще получат в замяна Данило Галинари и перспективния Шай-Гилджъс Аликзандър, както и 5 избора от първия кръг на Драфта в следващите години.
 
Ленърд силно е искал да играе в един отбор заедно с Джордж, като двамата са се срещнали в Лос Анджелис в началото на седмицата. Кауай е поставил условие на калифорнийци да осигурят още една звезда, след като не е искал да се събере с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис в Лейкърс. 

И двата тима от Лос Анджелис обаче, ще бъдат много силни и ще оформят страхотно съперничество помежду си.