Испания ще бъде без две сериозни фигури за световното първенстно по баскетбол през септември. 

Селекционерът Серджо Скариоло обяви разширения състав от 16 играчи, от който обаче отсъстват шампионът с Торонто Серж Ибака, както и солидният  стрелец Никола Миротич, който реши да напусне НБА и да се завърне в Европа, подписвайки с Барселона. Ветеранът Пау Гасол също не е тима, както и Серхио Родригес. 

„Миротич и Ибака просто ми казаха, че няма да бъдат на разположение. В същото време Пау би убил, за да бъде в отбора, но просто не е в необходимото физическо състояние“ заяви Скариоло. 

При това положение съставът е микс между младост и опит, но отборът не е сред големите фаворити. Турнирът ще се състои от 31 август до 15 септември, като участниците са 32 и сред освен големия фаворит САЩ са силни тимове като Гърция, Сърбия, Канада и Австралия. 

Ето и разширения тим на Испания: Пабло Агилар, Хавиер Бейран, Виктор Клавер, Кино Колом, Илиман Диоп, Руди Фернандес, Хайме Фернандес, Марк Гасол, Вили Ернангомес, Хуанчо Ернангомес, Серхио Юл, Шави Рабаседа, Пиер Ориола, Пау Рибас, Рики Рубио, Жоан Састре.