Баскетболният национален отбор на САЩ, който през септември ще се бори за спечелването на трета поредна световна титла, ще отпътува за Китай в силно променен вид от този, който бе обявен първоначално.

Старши треньорът Грег Попович бе извикал 21 баскетболисти за началото на подготвителния лагер в Лас Вегас, но в последния момент седмина от тях отказаха поканите. По-рано този месец това сториха Антъни Дейвис от Лос Анджелис Лейкърс и Джеймс Хардън от Хюстън Рокетс, а в  последните 72 часа Ерик Гордън (Хюстън Рокетс), Си Джей Маккълъм (Портланд Трейл Блейзърс), Зайън Уилямсън (Ню Орлиънс Пеликанс) и Тобайъс Харис (Филаделфия 76ърс) също отклониха предложението заради желанието си да се концентрират изцяло върху предстоящия сезон в НБА. Приятелката на Брадли Бийл от Вашингтон Уизардс очаква дете в края на август или началото на септември и той също отпада от сметките на Попович.

По тази причина от американската федерация се наложи да действат спешно и в състава бяха извикани гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт и крилото на Чикаго Булс Тадиъс Йънг.

В момента разширената група, на която ще разчита Попович е от 16 човека - гардовете Деймиън Лилард, Кемба Уокър, Кайл Лаури, Донован Мичъл, Джейсън Тейтъм и Маркъс Смарт, крилата Крис Мидълтън, Кевин Лав, Пол Милсап, Харисън Барнс, Кайл Кузма, Тадиъс Йънг и Пи Джей Тъкър и центровете Андре Дръмънд, Майлс Търнър и Брук Лопес.

Началото на подготвителния лагер за американците е на 5 август в Лас Вегас, а първият мач на американците на световното първенство е на 1 септември срещу Чехия. В група "Е" са още отборите на Турция и Япония.