Суперзвездата на НБА Кевин Дюрант бе категоричен, че Голдън Стейт не носи вина за контузията му в ахилеса, която ще го извади от игра за целия предстоящ сезон. 

Крилото не игра около месец заради проблем в прасеца преди да се завърне в мач №5 от финалите срещу Торонто, но напусна рано с разкъсано сухожилие и ще се възстановява дълго време. 

Впоследствие той напусна Уориърс и подписа за 4 години с Бруклин, но първата от тях ще прекара в рехабилитация. Връщайки се назад Дюрант по никакъв начин не вини Голдън Стейт за травмата си. 

„Разбира се, че не! Как може да ги обвиняваш? Чух, че са ме натискали да се върна, но мога да кажа, че в нито един момент някой ми каза и една дума да се върна. Аз и треньорът ми работихме всеки ден и решението бе наше. Още в началото на серията целта ми бе 5-ия мач. В крайна сметка се контузих, но такива неща се случват. Това е баскетбол. Никой не носи вина. Трябва да забравим станалото, защото със сигурност ще се върна“ обяви Дюрант в първото си интервю след травмата. 

Той отговори и на феновете на Торонто, които ликуваха, след като пострада. "Това ще е последният път, когато сте на финал" каза баскетболистът, но така или иначе Раптърс триумфираха с титлата.