Доскорошната суперзвезда от НБА Кармело Антъни е поискал да бъде включен в националния отбор  на САЩ за предстоящото световно първенство, но е получил отказ. 

Голяма част от играчите, които бяха извикани за турнира в Китай, отказаха участие, но въпреки това изпълнителният директор Джери Коланджело е отказал да вземе Антъни, който продължава да бъде без отбор. 

„Обичам Кармело. Той бе страхотен за нас през годините, но нашата стратегия е друга. Разбирам добре защо го прави и виждам, че опитва да възроди кариерата си, но това трябва да стане в НБА” заяви Коланджело. 

10-кратният участник в Мача на Звездите 4 пъти бе част от отбора на САЩ на Олимпийските игри в периода 2004-2016 и е най-добрият реализатор на тези форуми. 

През миналия сезон 35-годишният играч  записа само 10 мача за Хюстън, след което бе трансфериран в Чикаго, а впоследствие освободен. Наскоро Деймиън Лилард призова някой да вземе Антъни и обяви, че крилото не заслужава подобен край на кариерата си, но това не е ясно дали ще се случи.