Сезонът в НБА ще започне на 22 октомври стана ясно от разкриването на програмата за предстоящата кампания. 

Стартът е с една седмица по-късно от миналата година, като причината за това е световното първенство, което ще се състои през септември в Китай. 

В първия ден шампионите от Торонто ще се изправят срещу новобранец №1 и Ню Орлийнс Пеликанс, като ще получат и шампионските си пръстени. В другия мач предстои дербито на Лос Анджелис  между Лейкърс и Клипърс, което предизвиква огромен интерес. 

Кауай Ленърд, който изведе Раптърс да титлата, но след това премина при Клипърите, ще се завърне в Канада на 11 декември, докато първата визита на Антъни Дейвис, който сега ще играе при Езерняците, в Ню Орлийнс ще бъде на 27 ноември. 

Мачовете на Коледа също бяха потвърдeни, като програмата включва срещите Торонто – Бостън, Филаделфия – Милуоки, Голдън Стейт – Хюстън, Лейкърс – Клипърс и Денвър – Ню Орлийнс. 

Езерняците ще имат най-много излъчени мачове в американския национален ефир – 31, следвани от Голдън Стейт с 30, а Клипърс и Хюстън ще имат по 26. 

Мачът на Звездите ще се състои на 16-и февруари 2020-а година в Чикаго, е редовният сезон ще приключи на 15 април. 3 дни след това ще стартират и плейофите, като шампионът ще бъде известен по традиция в средата на юни.