В ЛА Лейкърс получиха сериозен удар повече от 2 месеца преди старта на сезона в НБА, след като центърът ДеМаркъс Къзънс получи тежка контузия. 

Опитният баскетболист е пострадал по време на тренировка в Лас Вегас, а направените тестове са потвърдили, че е със скъсани връзки на лявото коляно. Той ще бъде опериран, като има вероятност да пропусне целия сезон. 

Това е третата сериозна травма на играча за последната година и половина. През зимата на 2018-а той скъса ахилес и се възстановяваше една година, а през тази пролет не игра 2 месеца и пропусна голяма част от плейофите заради мускулна травма в бедрото. 

„Това е супер-неприятно за ДеМаркъс, но за съжаление понякога тези неща се случват и ние знаем, че във всеки един момент могат да ни сполетят“ заяви съотборникът на Къзънс Кайл Кузма. 

29-годишният център подписа за 1 сезон с калифорнийци срещу 3,5 милиона долара и се очакваше да има сериозна роля в стремежа на отбора да спечели титлата, допълвайки суперзвездите ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис. Сега обаче Езерняците ще трябва да променят плановете си, като отново ще се разчита повече на Джавел Макгий.