Дуайт Хауърд отново ще играе в ЛА Лейкърс. Центърът се е договорил да подпише негарантиран договор с Езерняците, които търсеха нов играч на позицията след контузията на ДеМаркъс Къзънс. 

Хауърд стана свободен агент, след като бе освободен от Мемфис и е получил ясно послание, че ако влияе лошо върху отбора веднага ще бъде изритан от него. Организацията има право да го освободи до 7 януари 2020-а без да трябва да му плаща нищо. 

През 2012-2013 именно подобни вътрешни конфликти, в центъра на които бе именно Дуайт, оказаха много негативно влияние върху представянето на отбора и сега целта е подобно нещо да бъде избегнато. 

33-годишният Хауърд е провел специална среща с ръководството на Лейкърс, треньорите и бъдещите си съотборници, на която е обявил, че е стигнал дъното и е готов да помага с каквото може на паркета, като няма да създава проблеми. 

Той е напълно здрав след претърпяна операция на гърба, а освен това е свалил и няколко килограма, което в крайна сметка е накарало от отбода да предпочетат него вместо Джоаким Ноа. 

Откакто подписа с Атланта през 2016-а баскетболистът бе трансфериран на 3 пъти и освободен 2 пъти. Езерняците ще бъдат 6-ият му тим за последните 5 сезона, като той се надява, че ще успее да възроди кариерата си в Града на Ангелите.