Богдан Богданович наниза 31 точки, а Сърбия спечели трета поредна победа на световното първенство по баскетбол след 92:77 над Италия, с което тимът завърши на първо място в група D. 

За разлика от първите си две срещи, в които помете съперниците, сега балканският тим срещна повече трудности, но все пак триумфира, благодарение на по-сериозния си потенциал.

Сърбите водеха почти през цялото време, макар и до почивката да не успеят да се откъснат сериозно. Серия от 8 поредни точки им даде аванс от 39:29 и паузата дойде при 50:42. Никола Йокич, Бобан Марянович и останалите гиганти под коша доминираха, но италианците се държаха достойно. 

След 2 поредни тройки на Данило Галинари Скуадрата се доближи до 53:55. Благодарение на предимството си в подкошието обаче, сърбите пак успяха да дръпнат, като затегнаха и защитата и след серия от 15:4 поведоха със 70:57 преди последната част, което бе и най-големият им аванс в мача. 

Адзурите започнаха силно в решителния период с 5 поредни точки, само че последва бърз отговор и разликата пак се вдигна до 76:62, след което за италианците нямаше връщане назад. В края се стигна до сдърпвания между играчите и мачът продължи понече от 2 часа. 

Богдан Богданович вкара 10 от своите 21 стрелби, като от тройката бе 6 от 11. Никола Йокич добави 15 точки, а Мирослав Радулица още 12. Сърбите взеха 13 борби в нападение, като овладените топки под двата коша бяха 35-27 в тяхна полза. Данило Галинари вкара 26 точки за Италия. 

В следващата фаза двата тима ще бъдат в група с Испания и Пуерто Рико в стремежа да стигнат до 1/4финалите, а сблъсъка на Сърбия срещу Ла Фурия ще бъде страшно интересен, но все пак се очаква и двата тима да се класират.