Легендата на сръбския баскетбол Владе Дивац бе първият, който бе приет в Залата на Славата на Спрингфийлд, Масачузетц тази година. 

Центърът, който игра 8 сезона в ЛА Лейкърс и още 6 в Сакраменто, бе една от първите големи европейски звезди отвъд Океана, проправяйки пътя за останалите. 

Той спечели 2 световни титли, 2 сребърни олимпийски медала и 3 пъти бе европейски шампион, като бе част от отборите на Югославия и Сърбия. По време на емоционалната си реч Владе говори не за разделението, а за обединението благодарение на спорта. 

„Хората на Балканите са като дисфункционално семейство. Може да се бием и караме, но в крайна сметка сме едно цяло. За мен баскетболът винаги е означавал любов” заяви Дивац, който благодари и на бившия си съотборник Тони Кукоч. 

Заедно с него в Залата на Славата влязоха Джак Сикма, шампион със Сиатъл през 1979-а и единственият център лидер за сезона от наказателната линия с над 92% през 1987-88, Сидни Монкриф, Пол Уестфол, Боби Джоунс, Ал Атълс и Териза Уитърспуун. Чък Купър и Карл Браун бяха приети посмъртно, а Бил Фич не присъства по здравословни причини.