Баскетболистите на САЩ почти си осигуриха класиране за 1/4финалите на световното първенство, след като в нискорезултатен сблъсък се справиха с Гърция с 69:53. 

Гърците бяха трагични във втората четвърт, в която вкараха едва 8 точки. Те успяха само в 26% от изстрелите си до почивката и американците логично водеха с 38:25. 

След паузата елините не се подобриха кой знае колко и американците запазиха контрола си върху мача, за да спечелят без кой знае какви проблеми. Кемба Уокър завърши с 15 точки, а Донован Мичъл добави 10. 

Янис Антетокумпо се отчете с 15 точки и 13 борби за своя тим, но получи твърде малко подкрепа. Въпреки загубата гърците могат да се класират при победа над Чехия и загуба на Бразилия от САЩ в последните мачове от групата, след като Чехите сразиха южноамериканците с 93:71. Може да се стигне и до въртележка. 

В друг мач Франция надви Литва със 78:75, с което балтийците загубиха шансове да продължат напред, докато Петлите са на 1/4финал и са с баланс 4-0. 

Литовците наваксаха 17 точки изоставане от третата четвърт и в последната поведоха със 72:70. Във важните моменти обаче, индивидуалната класа на французите си каза думата. 

Еван Фурние вкара за 76:74 52 секунди преди края. Калниетис пропусна от тройката, но Фурние направи нарушение, след което Валанчунас не успя при втория си изстрел от линията. Де Коло реализира от средно разстояние, а след това Мачиулис пропусна и с това двубоят приключи.