Испания удари Сърбия с 81:69 и нанесе първа загуба на балканците на световното първенство по баскетбол в Китай, печелейки първото място в група J, като и двата тима продължават напред. 

Сърбите бяха фаворит в мача, но те бяха надиграни от съперника и след поражението останаха втори в групата си, което почти сигурно ще ги прати в потока на САЩ и ще срещнат американците още на полуфиналите. 

Испанците направиха страхотна втора четвърт, спечелена с 32:17 и наваксаха изоставането си от първата, като на почивката водеха с 45:37. Сърбите вкараха само 2 тройки в първите 20 минути срещу 7 за съперника, което бе решаващо. 

В третата четвърт разликата пак стана двуцифрена, а и мачът се изнерви, като Никола Йокич бе изгонен за неспортсменско и техническо нарушения. Преднината стана 18 точки след тройка на Марк Гасол за 57:39, а след това и 21 при 63:42. Все пак преди последния период авансът бе намален до 67:56. 

В него обаче усилията на сърбите не дадоха резултат и в нито един момент те не успяха да се доближат застрашително до противника си, който спокойно стигна до успеха. 

Рики Рубио поведе победителите с 19 точки, а Виктор Клавер добави 14. Богдан Богданович вкара 26 за Сърбия, но само с 3 тройки на сметката си, хората на Саша Джорджевич бяха обречени. 

В друг двубой Аржентина срази Полша с 91:65 в директен спор за първото място в група I, след като и двата тима си бяха осигурили място на 1/4финалите.