Легендата на НБА и треньор на националния отбор на САЩ Грег Попович похвали Франция за победата срещу неговия тим и отказа да търси оправдания. 

Американците загубиха със 79:89 на 1/4финалите след 58 поредни победи на големи първенства, което спря серията им от 5 поредни триумфа, след като тимът спечели 3 3 олимпийски и 2 световни титли. 

„Всяка загуба боли, но животът продължава. Това бе важен мач и ние бихме се радвали да го спечелим, но за съжаление не успяхме. В крайна сметка обаче, всички имаме семейства и животът ще продължи, въпреки поражението” заяви философски Попович и отказа да се оправдава с липсата на най-големите звезди, които отказаха да играят за отбора. 

„Мисля, че това показва неуважение към Франция. Те ни биха и няма значение кой е бил в отбора. Не мога да бъда по-горд от тези 12 момчета, които жертваха лятото си и дойдоха тук, без да са играли заедно никога преди. Те свършиха страхотна работа и аз се гордея с тях” добави той. 

„Истината е, че това е най-силният френски тим, който някога съм виждал, тъй като те играха здраво не само в атака, но и в защита. Освен това целият им колектив е страхотен. Играха силно като индивидуалности, но най-вече като отбор. Свършиха наистина фантастична работа. Опитът им помогна, но заслужават поздравления” каза още Попович.