Баскетболистите на Франция бяха изключително щастливи след победата си над САЩ на световното първенство, но обявиха, че не това е била целта им. 

Петлите се наложиха с 89:79 на 1/4финал и постигнаха един от най-знаменитите си триумфи в историята, но не смятат да спират дотук. 

„Дойдохме тук, за да спечелим златото. Знаехме, че няма да бъде лесно. Много хора ни отписваха, но ние успяхме да победим. Това е мач, който ще помним през целия си живот, но той няма да означава нищо, ако не стигнем до края“ заяви центърът Руди Гобер, който направи невероятен мач с 21 точки и 16 борби. 

„Постигнахме нещо наистина голямо, но в крайна сметка все още не сме спечелили нищо“ добави крилото Никола Батум, чийто тим ще се изправи срещу Аржентина в битка за влизане във финала. 

Гобер, Батум и Де Коло бяха единствените трима играчи, останалите от състава на Франция, загубил с 97:100 от САЩ на Олимпиадата в Рио преди 3 години. В отбора на американците обаче, нямаше нито един от онзи тим, стигнал до олимпийското злато.