Селекционерът на баскетболния тим на Сърбия Саша Джорджевич подаде оставка след последния мач на тима на световното първенство. 

Сърбите дойдоха за титлата, но останаха на 5-о място, след като загубиха на 1/4финалите от Аржентина и със сигурност не изпълниха целта си. 

„Вече казах на играчите, че е време да си тръгна. Това е. За съжаление напускам в момент, когато не успяхме да постигнем целта си. Взех това решение още преди турнира, тъй като искам животът ми да тръгне в друга посока” заяви Джорджевич. 

Той застана начело на Сърбия през 2013-а и постигна серия успехи, като изведе отбора до финали на световното през 2014-а, Олимпийските игри през 2016-а и европейското през 2017-а година, но и трите мача бяха загубени. 

Сега очакванията бяха, че сърбите ще стигнат до върха и са фаворити дори и срещу САЩ. Те наистина победиха американците, но загубите от Испания и Аржентина оставиха отбора и без класиране за Олимпиадата догодина, като предстоят квалификационни турнири, като остават 4 свободни места за Токио.