Франция грабна бронза на световното първенство по баскетбол, след победа над Австралия с 67:59, като успехът бе изкован през второто полувреме, спечелено с 46:29. 

Така Петлите повториха постижението си от 2014-а година, докато Кенгурата макар и да регистрираха най-доброто си представяне в историята на подобен форум, със сигурност са разочаровани. 

И двата отбора имаха проблеми през първата четвърт с доста грешки и пропуски в стрелбата. Австралийците все пак се справиха малко по-добре и водеха с 16:11, след като Нандо де Коло вкара тройка със сирената за Франция. 

Във втората част играта на Петлите продължаваше да не върви, като европейците много трудно стигаха до точки, което бе обяснимо с успеваемост при стрелбата от 25% в първите 20 минути. Логично Австралия продължи да води и след 14:10 в периода на почивката преднината им бе 30:21. 

В третата четвърт разликата стигна 15 точки при 38:23 преди французите да се стегнат и да заиграят силно в защита и нападение, за да намалят изоставането си до 46:42 преди последния период. 

8 поредни точки на Нандо де Коло в началото дори ги изведоха напред при 50:46 и това се оказа решаващо, въпреки че в следващите минути се стигна до няколко смени на водачеството. 

Всичко се реши в последните 3 минути на мача, когато след тройка на Андрю Албиси Франция поведе с 58:56. Последва кош и на Руди Гобер, а грешки и неуспешни атаки на Австралия ги обрекоха на неуспех. Тройка на Албиси за 63:56 66 секунди до сирената реши всичко. 

Нандо де Коло водеше победителите с 19 точки, а Еван Фурние добави 16. Руди Гобер остана с 2 точки и 4 борби, но гардовете на тима направиха разликата. Австралийците вкараха едва 4 тройки в мача, от които една през второто полувреме, което ги обрече на неуспех.