Хиляди фенове посрещнаха баскетболните герои на Испания, които вчера следобед с известно закъснение, се прибраха от Китай, след като спечелиха световната титла. 

Около 22:15 снощи играчите и треньорския екип пристигнаха на „Пласа де Колон“ в столицата, където вече ги очакваха множество привърженици. 

Серхио Юл и Руди Фернандес показаха купата на запалянковците, след което всички играчи получиха бурни аплодисменти, след като имената им бяха съобщени от спикъра. Нямаше как да не звучи и безсмъртната „We are the champions“ на Queen. 

„Благодаря на всички тези момчета, които са моето второ семейство, за това, че направиха лятото толкова специално и ми дадоха възможност да вдигна този трофей. Да живее испанският баскетбол!“ заяви капитанът Руди Фернандес. 

Последваха приветствия и от голяма част от останалите баскетболисти, след което целият отбор започна да подхвърля във въздуха треньора Серджо Скариоло. Последва и традиционната обиколка по улиците на Мадрид с открит автобус. 

Настроението беше наистина фантастично, а местните медии отбелязват, че най-големият купонджия сред всички е бил Марк Гасол, който през цялото време се е шегувал със съотборниците си. Тази година бе наистина специална за центъра, който стана и шампион на НБА с Торонто Раптърс.