Баскетболната суперзвезда Стеф Къри обяви, че планира да участва на Олимпиадата в Токио догодина и отново да облече екипа на САЩ. 

Американците се провалиха на световното първенство в Китай, където останаха едва 7-и, след като най-големите звезди от НБА отказаха да участват и тимът бе съставен от не толкова силни баскетболисти. 

„Това е планът, определено. Все пак ще чукам на дърво да няма контузии, които могат да променят плановете ми. Със сигурност искам да бъда там. Никога не съм бил част от олимпийски отбор и това е преживяване, което желая да усетя. Вярвам, че това ще се случи” заяви Къри, който бе част от световните шампионати през 2010 и 2014, пред ESPN. 

Гардът на Голдън Стейт бе един от първите, които обявиха, че ще пропуснат турнира, а след него това направиха и мнозина други начело с Джеймс Хардън, Антъни Дейвис и Деймиън Лилард, което отслаби американците. 

„Ние все още сме най-добрите. Ако в отбора са тези, които трябва да бъдат и са отдадени, няма кой да ни спре. Точно това очаквам да се случи догодина” добави Стеф, към когото се очаква да се присъединят и други от големите звезди в желанието си да играят за САЩ. 

Изпълнителният директор Джери Коланджело обаче, вече заяви, че няма да забрави тези които отказаха да бъдат на световното, така че подборът на състава се очертава да бъде доста любопитен.