Реал Мадрид спечели първото баскетболно дерби срещу Барселона, след като победи каталунците с 89:79 и грабна Суперкупата на Испания за втора поредна година. 

С този турнир на практика се открива новия сезон в Лигата, като отличието бе 6-о за Белите, с което те изравниха каталунците по най-много трофеи от надпреварата. 

Силно първо полувреме даде преднина на Реал от 48:33, но в третата част Барса заигра по-добре и върна интригата, като преди последния период авансът на Реал бе стопен до 6 точки. 

В решителната четвърт обаче, столичани успяха да останат напред, като важни кошове вкараха Николас Лапровитола, Серхио Юл и Факундо Кампацо, който с тройка в края реши всичко. 

Именно аржентинецът бе избран за най-полезен играч в надпреварата, като се отчете с 16 точки, 5 борби и 5 асистенции за успеха. По 10 точки добавиха Руди Фернандес и новото попълнение Джордън Мики. 

За разлика от полуфинала, в който вкараха 19 тройки, сега Белите реализираха само 8, но и това не помогна на Барса. Брандън Дейвис водеше каталунците с 23 точки, а бившият играч на Реал Никола Миротич добави 14, но стрелбата му от игра бе само 4 от 10.