Ръсел Уестбрук обяви, че събирането му с Джеймс Хардън в Хюстън ще бъде стряскащо за останалите отбори в НБА. 

Гардът бе трансфериран при Ракетите, след като Оклахома Сити реши да прати Пол Джордж в ЛА Клипърс Мистър Трипъл-дабъл поиска да напусне Тъндър. 

Той бе разменен за Крис Пол и това бе поредният ход на генералния мениджър на тексасци Дарил Мори да изведе тима до върха в Лигата. 

„Ще бъде плашещо, само това мога да ви кажа. Ще е стряскащо и то не за нас“ заяви Уестбрук по време на срещата на Хюстън с медиите преди старта на тренировъчния лагер. 

Двамата играха заедно в периода 2009-2012, когато Хардън бе в Оклахома Сити и заедно с Кевин Дюрант стигнаха до финалите през 2012-а. След това обаче, нито Брадата, нито Ръсел успяха да стигнат толкова далеч. 

„Ние постигнахме много като индивидуалности и сега е време да направим нещо заедно, което не сме правили преди. Целта на всички е да печелим и няма значение кой ще бъде в  центъра на вниманието и ще води отбора“ заяви Хардън. 

Ситуацията на Запад в НБА е доста променена и Хюстън  със сигурност е сред претендентите за върха, но ЛА Клипърс с Кауай Ленърд и Пол Джордж, ЛА Лейкърс с Леброн Джеймс и Антъни Дейвис, Денвър, Юта и Портланд със сигурност ще имат какво да кажат по въпроса.