Новата суперзвезда в НБА Зайън Уилямсън дебютира с 16 точки, 7 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки за 28 минути при победата на Ню Орлийнс над Атланта със 133:109 в предсезонен двубой. 

Крилото показа атлетизма си със серия мощни забивки, а отборът му се откъсна напред във втората четвърт, спечелена с 46:27, за да отвори голяма разлика, която след това задържа и стигна до победата. 

„Не мисля, че стигнах дотук заради забивките. Смятам, че трябва да си добър баскетболист, за да постигнеш това” заяви Зайън, който бе избран под №1 от Драфта през лятото и е считан за новата голяма фигура в Лигата, като е сравняван дори с ЛеБрон Джеймс. 

„Не мисля, че подобни сравнения са удачни. Не може да казваш подобни неща за едно 19-годишно момче и аз ще направя всичко, за да го защитя и да намаля напрежението, на което е поставен” заяви треньорът Алвин Джентри. 

Стрелбата на Зайън от игра не бе впечатляваща – само 6 от 13, а от наказателната линия, където също не се чувства особено комфортно, бе едва 4 от 7. С него на паркета обаче, отборът му бе +18 точки, което е много важно.