Зайън Уилямсън стресна конкурентите, като реализира 29 точки и пропусна едва един от 13-те си опита за игра, а Ню Орлийнс победи Чикаго със 127:125 в предсезонен двубой в НБА. 

Избор №1 от тазгодишния Драфт се отчете със серия атрактивни изпълнения, но въпреки това тимът му допусна сериозно изоставане, като пасивът в началото на последната четвърт бе 23 точки. 

Резервите на Пеликанс обаче, изиграха страхотна последна част, която спечелиха с 41:18, а с това и мача. След двубоя естествено голяма част от въпросите бяха насочени към Зайън и неговото представяне. 

„Свършихме добра работа, като го му осигурихме свободни пространства, които да използва и да завършва атаките ни. Трябва да продължим по същия начин” заяви треньорът Алвин Джентри. 

Интересното е, че всичките стрелби на Уилямсън бяха на разстояние не по-голямо от метър и половина от коша, което обаче не притеснява младока. 

„Не бях статичен, движех се и успявах да намеря свободно пространство” заяви Зайън, който като №1 от Драфта реализира най-много точки в предсезонен мач от Дерик Роуз през 2008-а.