Бруклин Нетс победи ЛА Лейкърс със 114:111 в предсезонен двубой в Шанхай, който се състоя в разгара на политическия скандал между НБА и Китай. 

Двата тима обаче направиха страхотен мач, който бе решен едва в края и донесоха много настроение на феновете, въпреки създалото се напрежение. Както е известно генералният мениджър на Хюстън Дарил Мори подкрепи протестите в Хонконг, което донесе бурна реакция от страна на властите. 

Мрежите загубиха лидера си Кайри Ървинг след само минута, след като гардът, който игра с маска, получи удар в лицето и така се възобнови травмата му, получена наскоро.  

Спенсър Динуиди обаче поведе Мрежите с 20 точки, Ториън Принс добави 16, а босненецът Джанан Муса помогна с 16 за успеха. 

Суперзвездите на Лейкърс ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис получиха по 25 минути на паркета, като завършиха с 20 и 16 точки. Ражон Рондо вкара 18, но в решаващите минути опитните играчи не бяха на паркета. 

Калифорнийци заличиха пасив от 5 точки в края, за да изравнят при 111:111, а дори имаха шанс и да поведат, но Димитриъс Джаксън пропусна при пробив. Тио Пинсън вкара един наказателен удар, след това Лейкърс предаде притежанието и Дейвид Нуаба заби, а в последната секунда Колдуел-Поуп не успя да изравни със стрелба отдалеч. 

В същото време в Япония Хюстън надви Торонто със 118:111. Джеймс Хардън и Ръсел Уестбрук реализираха по 22 точки за Ракетите, а също с толкова за Раптърс се отчете Норман Пауъл.