Новобранец №1 в НБА Зайън Уилямсън ще пропусне началото на сезона, който започва другата седмица, поради контузия в коляното. 

Добрата новина е, че крилото на Ню Орлийнс се е разминал със сериозна травма, но все пак ще почива няколко седмици, което е много неприятно за Пеликанс. 

Зайън записа средно по 23,3 точки и 6,5 борби в четирите подготвителни мача, в които игра, засега Ню Орлийнс ще трябва да се оправя без него, като от тима ще бъдат максимално търпеливи с възстановяването му. 

Уилямсън, който е висок само 201 см., тежи цели 129 килограма, което бе изтъквано като сериозен проблем и увеличаване на вероятността да получи сериозна контузия. През лятото той записа само 8 минути в лятната лига, след което удари коляното си със съперник и не игра в останалите срещи. 

За Дюк миналия сезон също не игра 3 седмици, след като пострада, когато един от баскетболните му кецове се разпра  при пробив и получи разтежение в коляното. Очаква се на негово място повече минути да получи италианецът Николо Мели, който дойде от Фенербахче.