Двама обещаващи младоци в НБА получиха многомилионни нови договори, макар че мнозина биха се запитали дали подобни пари си струва да бъдат давани така. 

Крилото на Бостън Селтикс Джейлън Браун се договори за нов 4-годишен контракт, който ще му донесе общо 115 милиона долара. Той е само на 22 години и бе част от Драфта през 2016-а, чийто играчи имаха право до понеделник следобед да подписват удължавания на контрактите си. 

Браун бе избран под №3 и за тези три сезона се превърна във важна фигура за Келтите, като има средно по 11,2 точки за средно 24 минути игра. За 18 мача в плейофите е реализирал по 12,1 точки на двубой. 

Гардът на Сакраменто Кингс Бъди Хийлд е другият, който удължи договора си. Неговият е малко по-скромен – за 94 милиона също за 4 години, но според различните бонуси сумата може да скочи и до 106 милиона. 

Хийлд прогресира сериозно през миналата кампания, като записа по 20,7 точки, 5 борби и 2,5 асистенции на мач, а освен това успя при 43% от стрелбите си от тройката. Той бе №6 от Драфта, като бе взет от Ню Орлийнс, но трансфериран в Сакраменто по сделката за Демаркъс Къзънс.