Клипърс удари Лейкърс в дербито на Лос Анджелис със 112:102, а Кауай Ленърд показа, защо и новият му отбор е считан за основен претендент за титлата в НБА. 

Крилото наниза 30 точки, а липсата на Пол Джордж не се усети особено, след като играчите от пейката на тима се включиха отлично. Лу Уилямс реализира 21 точки, а Монтрез Херъл добави 17. 

Антъни Дейвис вкара 25 за Езерняците, а ЛеБрон Джеймс се отчете с 18, но в последната четвърт и двамата се скриха. Дани Грийн опитваше да държи отбора си в мача с 28, но силите му не стигнаха, а и пейката на отбора бе доста слаба, като резултатът при помощните играчи бе 60-19 за Клипърс. 

Домакините решиха всичко в последната четвърт, която започна при 85:85, но след това тимът на Док Ривърс наниза първите 7 точки и направи серия от 19:7, за да дръпне със 104:92 след тройка на Мо Харклес. 

Лейкърс стартираха силно и поведоха с 13:2 в началото, но в третата част се оказаха с пасив от 14 точки, които бяха наваксани, след като Дани Грийн се разигра. Липсата на Ражон Рондо, който не игра поради травма също оказа влияние, като Леброн направи 5 грешки.