Джоел Ембийд се завърна в Торонто, за да изиграе още един мач, който ще иска да забрави. 

След като през пролетта центърът и Филаделфия преживяха огромно разочарование, губейки от Раптърс с кош в последната секунда на Кауай Ленърд, сега лидерът на Сиксърс за първи път в кариерата си остана без точка! Очаквано Филаделфия отново загуби с 96:101. 

Той пропусна всичките си 11 опита от игра, както и трите изпълнени наказателни изстрела за ужас на съотборниците си, а след мача се опита да приеме философски случилото се. 

„Никога не съм мислел, че ще трябва да коментирам мач, в който не съм вкарал нито една точка, но това ето, че това е факт. В крайна сметка това е положението. Понякога имаш ден, друг път не“ заяви Ембийд, който бе добре пазен от Марк Гасол, но въпреки това трябваше да се справи по-добре. 

Торонто записа 14-а поредна домакинска победа над Филаделфия след 25 точки на Паскал Сиакам и 24 от Фред ван Влий. Канадците дръпнаха с 38:24 след първата четвърт, но в средата на последната губеха с 88:94 след 7 поредни точки на противника. 

До края обаче, гостите вкараха само 2 точки, като в последните секунди при 3 изоставане, Симънс и Харис пропуснаха изстрели отдалеч, за да изравнят. Така Торонто е с баланс 12-4, а Филаделфия с 11-6.