Баскетболистите на Лос Анжелис Клипърс прекъснаха серията на Далас от 5 поредни победи след триумф със 114:99 насред Тексас. 

В същото време калифорнийци удължиха своята успешна поредица на 6 срещи, след като успяха да ограничат звездата на Маверикс Лука Дончич и да спрат серията му от 4 мача с поне 30 точки и 10 асистенции. 

Гостите пращаха различни защитници срещу словенеца, който все пак завърши с 22 точки, 8 борби и 6 паса, но пропусна и 8-те си опита от тройката и не бе толкова ефективен, колкото обикновено. 

В същото време Пол Джордж вкара 17 от своите 26 точки през първата четвърт, а неговият тим  дръпна на почивката с 62:46, след  което запази контрола и през второто полувреме. 

Кауай Ленърд реализира 28 точки за победителите, а Лу Уилямс добави още 21.  Най-резултатните резерви в Лигата нанизаха общо 44 точки за победителите, които са с баланс 13 на 5, докато Далас е с 11 на 6. 

„Подобряваме се в нападение, но в защита сме наистина плашещи, защото ставаме все по-добри и по-добри” заяви Джордж, след  като откакто двамата с Кауай играят заедно, тимът е с баланс 4 на 0. 

В другия мач от деня Денвър спечели срещу Вашингтон със 117:104. Нъгетс отново играха отлична защита, като спряха лидера на Уизърдс Брадли Бийл, който вкара едва 14 точки и записаха 6-а поредна победа, за да подобрят баланса си до 13 победи и 3 загуби.