Антъни Дейвис се завърна с 41 точки в Ню Орлийнс, а ЛА Лейкърс надви Пеликанс със 114:110, за да запише 9-и пореден успех. 

Феновете на домакините освиркваха бурно Веждата, който миналия сезон поиска да напусне отбора и през лятото това се случи, но това не му попречи да направи страхотен мач. 

„Естествено емоциите бяха големи. И двата тима бяха отбелязали мача още преди началото на сезона. Те започнаха силно и играха здраво, но пък ние успяхме да измъкнем победата” заяви Дейвис, чийто тим навакса 10 точки изоставане в последната четвърт. 

Кайл Кузма вкара тройка за 111:109 малко повече от минути преди края, а Джош Харт пропусна един изстрел от наказателната линия. Последва грешка на ЛеБрон Джеймс, но Джей Джей Редик пропусна от чиста позиция. Дейвис вкара един фаул и Пеликаните получиха топката 5 секунди преди края. Веждата обаче пресече подаването на Джру Холидей и гарантира успеха, след като бе фаулиран. 

ЛеБрон помогна с 29 точки и 11 асистенции за триумфа, след който Езерняците подобриха баланса си до 16-2, като остават първи в Лигата. Калифорнийци губеха с 16 точки в третата четвърт, но започнаха последната с 9 поредни точки и се върнаха в сблъсъка.