Александър Везенков изигра най-добрия си мач в Евролигата за сезона, след като записа 8 точки за почти 20 минути при победата на Олимпиакос над Олимпия Милано с 91:70. 

Крилото за първи път бе използван толкова много от треньора Кестутис Кемзура и му се отплати със стрелба от игра 3 от 4, като вкара и двата си опита от тройката. Костас Папаниколау реализира 17 точки за победителите, които се подобриха до 5-6 и продължават борбата за топ 8. 

Иначе голямото представяне на този 11-и кръг направи Шейн Ларкин от Анадолу Ефес, който избухна с фантастичните 49 точки, за да подобри рекорда в турнира. Досега той се държеше от Боби Браун, Каспарс Камбала, Карлтън Майърс и Алфонсо Форд, които бяха вкарвали по 41 точки в мач. 

Анадолу срази Байерн със 104:75, за да оглави класирането с баланс 9-2, но Ларкин бе над всички. Той реализира 10 тройки от 12 опита, като се отчете с невероятния коефициент на полезност от 53!

Дерби между Барселона и ЦСКА пък нямаше, след като руският тим се развихри и отнесе домакините насред Каталуния с 96:67! Гостите вкараха 14 тройки и записаха обща успеваемост при стрелбата си от 60%, за да триумфират и да се подобрят до 7-4. Барселона пък е с 8-3.