Джеймс Хардън реализира 50 точки, но Хюстът загуби от Сан Антонио със 133:135 след  2 продължения в драматичен и противоречив двубой от НБА. 

Точките на Брадата трябваше да бъдат дори с 2 повече, но в последната четвърт реферите погрешно не зачетоха негова забивка, което се превърна и в ключов момент. 

Гардът остана сам  срещу коша и заби мощно с една ръка, като топката премина през ринга и мрежичката, но се завъртя и бе изхвърлена обратно над него. Съдиите не разбраха какво се случва и решиха, че Хардън е пропуснал да забие, като освен това отказаха да преразгледат положението, тъй като от гостите изпуснаха срока, в който можеха да обжалват, докато спореха с реферите, които след това признаха грешката си. 

Това се оказа важен момент, защото тогава резултатът бе 102:89 за Ракетите и щеше да вдигне разликата до 15. Вместо това Шпорите направиха забележителен обрат, като се върнаха в мача, водени от Лони Уокър, завършил с рекордните в кариерата си 28 точки. 

В края на второто продължение Хардън направи нарушение в нападение срещу ДеМар ДеРозън и по този начин гарантира победата на Сан Антонио. 

В Хюстън все пак се надяват, че заради случилото се при забивката на своя лидер, от Лигата ще вземат решение в тяхна полза, като едната опция е да получат служебна победа още в редовното време, а другата последните 7 минути и 50 секунди да бъдат преиграни, но не е ясно дали това ще се случи.