Един от най-легендарните отбори в НБА Ню Йорк Никс уволни треньора Дейвид Физдейл след ужасния старт на сезона и баланс от 4-18. 

Серията от 8 поредни поражения, която кулминира в 92:129 срещу Денвър изчерпи търпението на ръководството и наставникът бе освободен заедно с първия си асистент Кийт Смарт. Временно отборът ще бъде воден от Майк Милър.

За малко повече от 2 сезона начело на отбора Физдейл записа баланс 21-83 и с едва 20,2% спечелени мачове е с най-слабия процент в историята на тима. Той има да получава още 22 милиона долара от договора, който подписа. 

От първия пълен сезон на Джеймс Долан стана собственик на организацията през 1999-2000, тимът е сменил 12 треньори, което е най-много за периода заедно с Мемфис, Финикс и Детройт. 

Ню Йорк е на последно място по отбелязани точки в Лигата със средно по 103,7, успешна стрелба от игра – 42,2% и ефективност в нападение, което обяснява и разочароващите показатели. Никс не са участвали в плейофите в 6 поредни сезона, които със сигурност ще станат 7.