Лука Дончич обърна глезена си и напусна рано мача срещу Маями, а въпреки че навакса сериозно изоставане, Далас загуби срещу Маями със 118:122 след продължение. 

Словенецът стъпи върху Кендрк Нън при пробив по-малко от 2 минути след началото на сблъсъка, след  което не се завърна в игра. Първоначалните тестове показаха, че не става въпрос за сериозна травма, но вероятно звездата ще пропусне все пак няколко мача на Маверикс. 

Без Дончич тексасци изостанаха с 23 точки на почивката, преди след нея да направят страхотен обрат и да поведат със 112:108 малко повече от минута преди края. Бам Адебайо обаче вкара за Горещите, а след това Джими Бътлър изравни от наказателната линия. 

В продължението Далас поведе със 118:114, но не отбеляза нито една точка в последните 3 минути и се оказа на губещата страна в двубоя. Тим Хардуей реализира 28 точки в отсъствието на Лука, а Кристапс Порзингис реализира още 22, но това не бе достатъчно. 

Джими Бътлър поведе Горещите с 27 точки, Адебайо завърши с втори трипъл-дабъл за последните си 3 срещи при 18-11-10, а Тайлър Хироу и Кели Олиник се включиха от пейката с 19 и 17 точки за успеха. Маями подобри баланса си до 19-7, докато Маверикс са със 17-8.